2019. június 9., vasárnap

Via ferrata Ausztriában - 2

Ma a Hohe Wand nemzeti parkba autóztunk. Tudtuk, hogy nehezebb nap lesz, mint tegnap, de azt nem gondoltam, hogy már a hegyre felvezető úton kipurcanok....
Kb. 200 m szintkülönbség jó meredeken erőltetett menetben, nekem meg jól leesett a vércukrom vagy a vérnyomásom vagy mindkettő dehidratáltsággal kombinálva, szóval megszenvedtem rendesen. A viaferrata megváltás volt ezek után, mert ott lehetett közben pihenni. A Hanselsteig-et másztuk végig, nem volt túl nehéz (B).
 


 



Felértünk egy hüttéhez a Herrgottschnitzerhaus-hoz (szabad fordításban: atyaúristen snitzere-ház), ahol aranyárban ittunk ezt azt. Utána egy nehéz mászás jött visszahajló fallal, amit ki lehetett hagyni, és én Krisztivel éltem is ezzel a lehetőséggel, de a fiúk végigcsinálták. Ez volt a Ganghofersteig, ami bizony már C nehézségű.



 
Matyi ki is fáradt rendesen, azt mondta, hogy ő már kakukk, és csak a kocsikhoz hajlandó visszasétálni. Úgyhogy két részre szakadt a csapat: a kitratóbbak még egy durva mászást bevállaltak (Marci is) 30 m-es függőleges létrával és szakadék fölött átlépéssel (Währingersteig, C), 
 
 a fáradtabbak pedig legyalogoltak a kocsikhoz és bevárták a többieket. Matyival ez utóbbiak között voltunk.
 
 
Hazafelé Pásztor A ment elöl egy kisbusszal, és mi őt követtük vakon a Krisztivel. Na most látjuk, hogy egyszer csak az autópálya leágazásnál az utolsó pillanatban vesz egy éles balost, és 4 sávon átkanyarodva eltűnik a szemünk elől, mi meg mentünk tovább egyenesen. No sebaj, gondoltuk, megoldjuk gps-szel. Hát miután már a 4. autópálya leágazódást rontottuk el, és fogalmunk sem volt, hogy hol vagyunk és hogyan fogunk hazajutni, kezdtünk kicsit aggódni. Végül ungot-berket bejárva Ágfalvánál a kertek alatt mentünk át a határon és érkeztünk vissza jó nagy késéssel Sopronba. Így már nem volt étterem, csak kínai leves és hot dog vacsorára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...