2018. december 8., szombat

Future Park

Idén az adventi naptárba a csokik mellé vicces találóskérdéseket és élményprogramokról szóló kuponokat is tettünk. Ilyen kuponnal voltunk múlt hétvégén moziban (a Grindelwald bűntetteit néztük meg), most pedig a Future parkba mentünk el.
Ez igazából egy interaktív játszóház. Az első teremben az ejt rabul, hogy amerre lépsz, vagy megérintesz a fekete háttéren, színes foltok, állatok jelennek meg, s mindezt nyugtató zene kíséri. Néha egy-egy bálna is beúszik. Nagyon pszichedelikus látvány :)



Aztán a következő teremben állatokat lehet kiszínezni a papíron, utána beszkennelni, és ezek az állatok is megjelennek a falakon és a padlón. Itt van pl. Matyi krokodilja:



 Egy másik teremben kis manócskákat lehetett igazgatni: etetni, megvédeni a tűztől, stb.


De a legnagyobb durranás a labdaterem volt. A szervezők szándéka szerint itt meg kell figyelni, hogy érintésre a labdák hogyan változtatják meg a színüket, vagy éppen milyen dallam csendül fel belőlük (és tilos rúgni-dobálni a labdákat, rohangálni, a labdákra feküdni, stb.). Ezzel szemben a valóságban hatalmas labdacsata alakult ki a gyerekek között, és a hangeffektusok alíg győzték követni a kavalkádot.

 

Matyi végül egy nagy monoklival keveredett ki a labdák közül.



Egy újabb teremben autókat és házakat színezhettük, és beszkennelve a Mikulás városába kerültek. Itt pl. András ghost busters autója pöfög:

 Itt pedig Marci Mystery Machine autója:


Ez pedig az én karácsonyfa házikóm rajzon:
 ...és aztán már a városban:

 Volt még egy interaktív terepasztal, ahol létre lehetett hozni egy várost, és megalkotni annak közúti- és vasúthálózatát:


 És a "teremtés" szobája, ahol a képernyőn megjelenő ábrák megérintésével az általuk képviselt teremtmények tűnnek fel, melyek aztán egy érdekes történet részesei lesznek:


 A fiúk remekül érezték magukat, alig lehetett hazacibálni őket :)
Csak a bevásárlás a Flying tiger-ben, és a vacsora a Mekiben volt annyira csábító program, hogy otthagyják érte a játszóházat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...