2018. március 17., szombat

Hosszú hétvége a Zemplénben 3.

Mára terveztük a leghosszabb körtúránkat: szerencsére már nem esett az eső, viszont olyan késő őszi, kissé mord időjárás kerekedett.
Először Füzéren megnéztük a várat idegenvezetéssel. Itt igazából sokkal több időt el tudtunk volna tölteni, de hosszú út állt még előttünk, másrészt mivel a felújítás nem volt teljesen kész, elhatároztuk, hogy ide még visszajövünk.




Miután leereszkedtünk a várdombról, már éppen meg is éheztünk. Nagyon jó volt betérni a parkolónál lévő Koronaőr étterembe egy finom húslevesre. Kicsit fel is melegedtünk a kandallónál:


Aztán jött a következő állomásunk: a Megyer-hegyi tengerszem. Ezt már a 2016-os zempléni kiruccanásunk alkalmával meg szerettük volna nézni, de akkor nem fért a programba, így most pótoltuk, és tényleg megérte.






Már csak az utolsó napirendi pont volt hátra: Encsen az Anyukám mondta étterem, ami szintén kimaradt legutóbb. Most sikerült asztalt foglalnunk. Ide már sötétben, viharos szében, víszintesen eső hóban érkeztünk. Nagyon jó volt betoppanni. És persze az ételek is nagyon finomak voltak.





 Nyamm!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...