Kb. 800 m szintkülönbséget kellett leküzdenünk, de mivel a táj gyönyörű volt, az étterem pedig csábított, simán ment :)
Tényleg nagyon hangulatos ez a kis hegyi étterem, és nagyon finom házias ételeket főznek.
Gersli levest és sajtos rösztit ettünk- és olyan jól esett!
Gyorsan ide is teszem a receptjét (persze a titka a jófajta svájci sajt volt, ami a tetején olvadozott):
Rösti
| |||||||||||
1 EL | Butter | in einer grossen Pfanne warm werden lassen |
0.5 | Lauch, längs halbiert, quer in feinen Streifen | |
150 g | Rüebli, in Würfeli | |
150 g | Sellerie, in Würfeli | |
50 g | Bündnerfleisch, in Würfeli | alles ca. 5 Min. andämpfen |
100 g | Rollgerste | beigeben, kurz dünsten |
1 | Zwiebel, halbiert, besteckt mit je 1 Lorbeerblatt und 1 Nelke | |
1 | Kalbsfüsschen, kalt abgespült, nach Belieben | beigeben |
1.5 l | Wasser | dazugiessen |
2 Würfel | Fleischbouillon oder Gemüsebouillon | beigeben, aufkochen, Hitze reduzieren, zugedeckt bei kleiner Hitze ca. 2 Std. köcheln. Zwiebel und Kalbsfüsschen entfernen |
nach Bedarf | Salz, Pfeffer | würzen |
3 EL | Rahm | beigeben, mischen |
1 Bund | Schnittlauch, fein geschnitten | darüberstreuen |
Tipikus appanzelli látkép: a házak (tanyák) jó messze vannak egymástól:
Ezek pedig a tipikus appenzelli tehenek:
A 800 m szintet, amit órák keserves munkájával tettünk meg felfelé, kb. 5 perc alatt teljesítettük lefelé :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése