2015. április 23., csütörtök

Hírek Marcinak

Lassan itt az ideje, hogy Marcival megosszunk egy-két hírt, amiből tanulhat, ami esetleg az ő korosztályát érinti. Úgy gondoltam, hogy "interaktív" módon beszélem meg vele, vagyis mielőtt befejezném a történetet, őt kérdezem meg, hogy szerinte hogyan végződött az eset. Érdekes volt hallani a válaszait: sokkal enyhébb következményekkel számolt...
Íme a napokban történt hírek az én átfogalmazásomban:

1.
Két középiskolás fiú várakozott, hogy testnevelés órára beengedjék őket. Ekkor azt gondolták, hogy "megviccelik" az osztálytársukat: lefogták a karjait, a felsőtestén átvezették a bicikliláncot és a fiút a sportcsarnok rácsos fémkerítéséhez húzták, hogy a kerékpárlánccal a kerítéshez zárják.
A fiú azonban nem hagyta magát, és igyekezett ellenállni. Ekkor segítségükre sietett harmadik társuk, így sikerült áldozatukat arccal a kerítéshez szorítani és a lánccal mellmagasságban a kerítéshez zárni.
A fiú mintegy 2-3 percig próbált kiszabadulni, de nem járt sikerrel. Ekkor egyik fogvatartója szólt neki, hogy a kezeit felemelve ki tud bújni a zárból. A fiú így ki is szabadult a zár szorításából és elszaladt a helyszínről.

Szerinted mi történt ezután?
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Az ügyészség személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja őket, amely bűncselekményt a törvény 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetheti.

2.
Egy fiú vagánykodni akart az osztálytársai előtt, és bevitte az iskolába az apja pisztolyát. Éppen mutogatta a többieknek, amikor az osztályfőnöke a tanterembe belépett.

Szerinted mi történt ezután?
----------------------------------------------------------------------------------------------------
A tanárnő elvette tőle a pisztolyt és a fegyvert elzárták az iskola páncélszekrényébe, az igazgató pedig értesítette a rendőrséget és a fiú anyját. A kiérkező rendőr lefoglalta a töltetlen fegyvert, amelyről a szakértő megállapította, hogy az egy Flóbert, melynek tartása engedélyhez kötött. A fiút szülője és védője jelenlétében kihallgatták. A rendőrség vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészségnek azt az esetet.

3.
Három fiú egyedül utazott egy metrókocsiban. Gondolták kihasználják, hogy egyedül vannak, és gyorsan összegrafitizték a járművet, majd leszálltak.

Szerinted mi történt ezután?
----------------------------------------------------------------------------------------------------
A fiúk  nem vették észre, hogy egy belső kamera közvetlen közelről felvette, hogy mit csinálnak, az arcuk is jól látszik a felvételen. Innentől kezdve könnyű  dolga lesz a rendőrségnek, hogy megtalálja őket. 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel bűntethetőek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...