így készült a gyurma-alap:
- 2 egység szódabikarbóna (2 dl - 200 gr)
- 1 egység (kukorica) keményítő (1 dl)
- 1,25 egység víz (1,25 dl)
Amikor már totál krumplipüré kinézete van (csak sokkal keményebb), akkor kapard ki egy tányérra és takard le AZONNAL. Betekerheted alufóliába vagy beteheted egy zacskóba, vagy akár dobozba, a lényeg, hogy ne hagyd kiszáradni.
Fontos! Rögtön takard le vagy zárd el, hogy ne száradjon ki. Véletlenül se kezdj el vele dolgozni, mert szanaszét fog repedni.
Ha mégis megszáradna a külső réteg, akkor azt vágd le, mielőtt elkezdesz dolgozni a masszával.
Ha kihűlt, akkor ugyanúgy dolgozunk vele, ahogy bármilyen más keksztésztával vagy mézeskaláccsal (kinyújtjuk, szaggatjuk), azzal a fontos különbséggel, hogy ezt nem sütjük, csak simán a levegőn meg fog száradni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése